MS

OPEN COMPETITION, 2012

description

This is a competition entry for an extension to MS, an old high school in Reykjavík. The proposal aims to make a new structure that is in complete harmony, both inside and outside, with the old building, which was built in the late 1950s.

The proposal imagines a three-storey building for various types of classroom on the upper floors, as well as a library, kitchen, offices, and support spaces on the ground floor. The building pays homage to the existing buildings in terms of roof shape, material use, and colours, but still has a clear contemporary appearance.

A second building is then added that serves as the new heart of the school, housing a new canteen as well as connecting all the other parts of the building. New terraces are also added to allow students and staff to step outside and enjoy fresh air from every floor of the school.

Team

Andri Gunnar Lyngberg Andrésson, Guðni Valberg, Jón Davíð Ásgeirsson

Collaborators

KRADS

Location

Reykjavík, Iceland

Program

High School Extension

Size

2.700 m2